Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στραπατσάδα

..ή καγιανάς. Με άλλα λόγια αβγά με ντομάτες.


Γεωργία Κοντού

Από τα νόστιμα φαγητά που με ένα καλό τυράκι και ένα ποτηράκι ούζο φτιάχνουν το μεσημέρι σας!

Συστατικά:

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κοτσάνι από σέλινο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

4 ντομάτες

1/2 ματσάκι μαιντανό

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

4 αβγά

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σέλινο σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαζέψει κάπως.

2. Παίρνουμε  μια-μια τις ντομάτες, τις κόβουμε ελάχιστα στο κάτω μέρος και, κρατώντας τις από το κοτσάνι, τις τρίβετε με ένα τρίφτη τυριού μέσα σε μια γαβάθα.

3. Προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι και ανακατεύουμε για ένα περίπου λεπτό.

4. Βάζουμε και τις τομάτες, τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιουν σχεδόν όλο το ζουμί τους, προσθέτουμε το μαϊντανό.

5. Σπάμε τα αβγά μέσα στη γαβάθα, τα χτυπάμε λίγο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι.

6. Ανακατεύουμε αμέσως με ένα πιρούνι και μαγειρεύουμε όση ώρα θέλουμε, αναλόγως με το πόσο δεμένη θέλουμε τη στραπατσάδα μας. Το φαγητό δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό αλλά πρέπει να είναι ζουμερό.

Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30