ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο Jean Louis Capsalas μας φτιάχνει γεμιστό καπνιστό σολομό
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” κάνει την γευστική πρόταση της ημέρας.
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” μας ετοιμάζει σήμερα καπνιστό σολομό γεμιστό με μους ταραμά και λαδολέμονο σε φωλιά από αγγούρι. Μαγείρεψε και εσύ μια μερίδα με τις οδηγίες του!
ΥΛΙΚΑ
100 γρ καπνιστός σολομός σε φέτες
Μισό αγγούρι
50 γρ μους ταραμά
3 κ.σ. λαδολέμονο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα φλιτζάνι απλώνουμε μεμβράνη. Απλώνουμε τις λωρίδες του σολομού στον πάτο και στα τοιχώματα (προσοχή να περισσεύουν οι άκρες από τις λωρίδες του σολομού εκτός φλιτζανιού θα χρειαστούν για το κλείσιμο μετά την γέμιση).
- Γεμίζουμε με ταραμά και κλείνουμε με τις άκρες του σολομού.
- Βγάζουμε από το φλιτζάνι μαζί με την μεμβράνη και κλείνουμε. Γυρνάμε τη μεμβράνη μέχρι να κλείσει καλά και να γίνει μια μπάλα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
- Τοποθετούμε το ψιλοκομμένο σε λωρίδες αγγούρι στο πιάτο και από επάνω βάζουμε το σολομό γύρω γύρω στο πιάτο. Ρίχνουμε λίγο λαδολέμονο.