ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο Jean Louis Capsalas ετοιμάζει φιλέτο λαυράκι
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” προτείνει ένα ιδιαίτερο πιάτο για σήμερα.
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” μαγειρεύει σήμερα φιλέτο λαυράκι και φινόκιο σε λαδόκολλα με ούζο και κρέμα άνηθου. Μαγείρεψε και εσύ με τις οδηγίες του!
ΥΛΙΚΑ
• 2 φιλέτα λαυράκι
• 1 φινόκιο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. ούζο
• 50 γρ. γιαούρτι
• 1 κ. του καφέ ψιλοκομμένο άνηθο
• 1 κ. του καφέ ψιλοκομμένα βότανα
• Σκόρδο
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 πράσο σε λωρίδες για το τύλιγμα του papillote
• 1 φρέσκο κρεμμύδι
• Σαλάτα και φύλο παντζάρι για γαρνιτούρα
• Ξύσμα πορτοκαλιού
• Λαδόκολλα (για papillote)
• Αλουμινόχαρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Κόβουμε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλα. Βάζουμε το ένα φιλέτο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πάνω σοτ φιλέτο φινόκιο, λάδι, βότανα.
• Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι φιλέτο από επάνω σαν σάντουιτς
• Διπλώνουμε την λαδόκολλα σαν καραμέλα, ανοίγουμε λίγο από την επάνω πλευρά και ρίχνουμε λίγο ούζο και ξύσμα πορτοκαλιού.
• Ψήνουμε στους 180C για 30-40 λεπτά.
• Μόλις ψηθεί τοποθετούμε σττ πιάτο το λαυράκι μαζί με τη λαδόκολλα.΄