ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αν το ζαχαρώνεις (το μέλι)...
...διάβασε πώς θα το ξανακάνεις παχύρρευστο.
Γεωργία Κοντού
Ζαχάρωσε το μέλι σου; Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αλλοιωθεί. Αρκεί να ακολουθήσεις μια απλή διαδικασία για να το επαναφέρεις στην αρχική του μορφή.
Μέσα σε ένα γυάλινο βάζο, τοποθέτησέ το σε ένα κατσαρολάκι με νερό θερμοκρασίας γύρω στους 50 βαθμούς και άφησέ το για 5-10 λεπτά.
Προσοχή: Το μέλι δεν πρέπει να βράσει, γιατί θα χάσει τα θρεπτικά συστατικά του. Φύλαξέ το σε σκοτεινό, δροσερό σημείο.