Carpaccio κρέας από τον Έκτορα Μποτρίνι - AllYou.gr

Search

Carpaccio κρέας από τον Έκτορα Μποτρίνι

Όλη η διαδικασία για να φτιάξεις μόνη σου αυτή τη λιχουδιά.

19 Οκτωβρίου 2016

ΥΛΙΚΑ
•    1 κιλό κρέας
•    40 γρ. αλάτι
•    2 γρ ζάχαρη
•    2 γρ. αλάτι κόκκινο
•    2 γρ. πιπέρι μαύρο
•    1/5  κουταλάκι του γλυκού κάρυ
•    1/6   κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•    1/6  κουταλάκι του γλυκού κύμινο
•    ¼   κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
•    ¼   κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
•    5 κόκκους πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις άκρες, τα λεπτά σημεία του κρέατος, βγάζουμε τα νεύρα, ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα σκεύος ρίχνουμε κάτω ένα στρώμα από αλάτι ακουμπάμε το κρέας κάτω και το πασπαλίζουμε γύρω γύρω. Αφήνουμε 7 μέρες (εξαρτάται από το μέγεθος) να ψηθεί στο ψυγείο και κάθε 2 μέρες το γυρίζουμε πλευρά. Το κρεμάμε στο ψυγείο για μία ημέρα να στεγνώσει και το καπνίζουμε φροντίζοντας να έχει χαμηλή θερμοκρασία το περιβάλλον για 10-12 ώρες. Κλείνουμε vacuum 100% και βάζουμε στην κατάψυξη. Την ώρα του πάσου, βάζουμε στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία και το κόβουμε πολύ παγωμένο. Το βράδυ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Hot αυτή τη στιγμή!

SEX

Σεξ: Κάν’το όπως οι Βραζιλιάνοι

Ο πιο ερωτικός λαός της Λατινικής Αμερικής μάς δίνει μαθήματα στο κρεβάτι.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα 4 μανό που πρέπει να έχεις πάντα στο συρτάρι σου

Οι πιο διαχρονικές αποχρώσεις βερνικιών που θα φοράς παντός καιρού!
ΠΑΙΔΙ

6 τρόποι να κάνεις μαγικά τα Χριστούγεννα του παιδιού σου

Μερικές ιδέες για να βάλεις τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι.
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί θέλουμε εκείνους που δε μας θέλουν

Η απόρριψη είναι... εγκεφαλική διεγερτική και άκρως ε(ρε)θιστικη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 καλοί λόγοι να ξεκινήσεις να πίνεις χυμό βύσσινο

Το κερασάκι στην κορυφή μπορεί να είναι ξινό αλλά όχι για την υγεία σου, τονίζουν οι ειδικοί.