ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Carpaccio κρέας από τον Έκτορα Μποτρίνι
Όλη η διαδικασία για να φτιάξεις μόνη σου αυτή τη λιχουδιά.
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό κρέας
• 40 γρ. αλάτι
• 2 γρ ζάχαρη
• 2 γρ. αλάτι κόκκινο
• 2 γρ. πιπέρι μαύρο
• 1/5 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
• 1/6 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1/6 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
• ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
• ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
• 5 κόκκους πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις άκρες, τα λεπτά σημεία του κρέατος, βγάζουμε τα νεύρα, ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα σκεύος ρίχνουμε κάτω ένα στρώμα από αλάτι ακουμπάμε το κρέας κάτω και το πασπαλίζουμε γύρω γύρω. Αφήνουμε 7 μέρες (εξαρτάται από το μέγεθος) να ψηθεί στο ψυγείο και κάθε 2 μέρες το γυρίζουμε πλευρά. Το κρεμάμε στο ψυγείο για μία ημέρα να στεγνώσει και το καπνίζουμε φροντίζοντας να έχει χαμηλή θερμοκρασία το περιβάλλον για 10-12 ώρες. Κλείνουμε vacuum 100% και βάζουμε στην κατάψυξη. Την ώρα του πάσου, βάζουμε στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία και το κόβουμε πολύ παγωμένο. Το βράδυ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
SELECTIONS
- «Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron
- Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!
- Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού
- Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob