Ψωμί με γεύση Mediterranean από τον Έκτορα Μποτρίνι - AllYou.gr

Search

Ψωμί με γεύση Mediterranean από τον Έκτορα Μποτρίνι

Δοκίμασε να φτιάξεις μόνη σου αυτό το γευστικό ψωμί με τις οδηγίες του γνωστού σεφ.

12 Δεκεμβρίου 2016

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ. γάλα πλήρες ή νερό
  • 25 γρ. μαγιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές πράσινες κομμένες σε φετούλες
  • 20 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μάζα, βγάζουμε από τη λεκάνη και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη βάζουμε σε μία λεκάνη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και να φουσκώσει. Τη βγάζουμε ύστερα από τη λεκάνη και την πλάθουμε σε ρολό, το οποίο το κόβουμε σε 10 ομοιόμορφα κομμάτια. Πλάθουμε τα κομμάτια σε λωρίδες ίδιου μεγέθους και τα γαρνίρουμε από πάνω με τις ελιές και τα τοματίνια εναλλάξ. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 45 λεπτά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.