Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπισκοτάκια σοκολάτας

Μελαχρινά κι άγλυκα σχεδόν μπισκοτάκια που αφήνουν έντονη τη γεύση της σοκολάτας στο στόμα.


Γεωργία Κοντού

Τριφτά και τόσο γευστικά, είναι φιλικά προσκείμενα σε πάσης φύσεως καφέδες και τσαγάκια. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας κακάο και βούτυρο.

Υλικά για 30 κομμάτια περίπου

120γρ. βούτυρο μαλακωμένο

60γρ. ζάχαρη άχνη

260γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40γρ. κακάο καλής ποιότητας

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 καψουλάκι βανιλίνη ή λίγη τριμμένη βανίλια μπουρμπόν

1 πρέζα κανέλα

1 αβγό

1 κρόκο αβγού

Μερικά αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από το αβγό και τον κρόκο) στον κάδο του μίξερ. Βάζετε τους γάντζους και ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά, Όταν πάρετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα, ρίχνετε το αβγό και τον κρόκο και ζυμώνετε λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Προσοχή, όταν λέμε λίγο, εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Τη χωρίζετε σε δύο ίσα μέρη και πλάθετε με αυτά δύο κυλίνδρους. Τους αφήνετε στο ψυγείο να σταθούν για 15 λεπτά.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος πάνω στο ρηχό ταψί του φούρνου σας. Μετά παίρνετε ένα μαχαίρι και εκεί επάνω κόβετε τους κύλινδρους της ζύμης σε φέτες πάχους λίγο περισσότερο από μισό δάχτυλο.

3. Αραδιάζετε τις φετούλες στο ταψί, μπήγετε στο κέντρο του κάθε μπισκότου από ένα αμύγδαλο –αν χρησιμοποιήσετε τελικά- και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν.

4. Τα ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν τα ξεκολλάτε από το χαρτί και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε ή τα σερβίρετε.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM