ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Καιρός για σούπα
Η σούπα και τα 5 μικρά μυστικά της, από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα και το Gourmed.gr!
Το παγκόσμιο comfort food έχει και αυτό τα μικρά του μυστικά. Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας τα εξηγεί.
1. Για πιο ελαφριά σε λιπαρά σούπα, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια.
2. Αν η σούπα έχει περισσότερο αλάτι από όσο πρέπει, προσθέτουμε μία ωμή πατάτα και βράζουμε άλλα 15 λεπτά, αφαιρούμε την πατάτα και σερβίρουμε.
3. Λίγο κρέμα γάλακτος κάνει τις σούπες βελουτέ πιο βελούδινες.
4. Προσέχουμε να πολτοποιούμε τις σούπες όταν είναι ζεστές με την ράβδο μπλέντερ μέσα στη κατσαρόλα και όχι σε μπλέντερ με καπάκι που μπορεί να πεταχτεί από τους ατμούς.
5. Η βάση για μία νόστιμη σούπα είναι ένας καλοφτιαγμένος ζωμός από λαχανικά, κοτόπουλο, μοσχάρι ή ψάρι.
Πηγή: Gourmed.gr