ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Λιγκουίνι με σάλτσα με συκωτάκια πουλιών, πιπεριές και μανιτάρια
Μια σάλτσα για πραγματικά καλοφαγάδες, αρωματική, με πλούσια γεύση και νοστιμιά!
Υλικά:
500 γραμ. συκωτάκια κοτόπουλου
3 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο για το σωτάρισμα
5-6 φέτες μπέηκον
1 κρεμμύδι
3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
7-8 μανιτάρια
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2-3 κουταλιές Worcestershire sauce
λίγο φρέσκο θυμάρι , αν σας βρίσκεται
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε σχολαστικά τα συκωτάκια αλλάζοντας πολλές φορές το νερό και τα στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ταυτόχρονα ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα πλατιά και ρηχή.
Ψιλοκόβουμε και το μπέηκον και το σωτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε, χωρίς να τα ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τότε τα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε τις πιπεριές σε σχήμα ζουλιέν (μακρόστενα μπαστουνάκια) και τις προσθέτουμε στο σκεύος μας.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και τα ρίχνουμε κι αυτά ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη wocestershire sauce και το θυμάρι, καθώς και αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα.
Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε περιχύνοντας τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.
Λιγκουίνι με σάλτσα με συκωτάκια πουλιών, πιπεριές και μανιτάρια! Μια σάλτσα για πραγματικά καλοφαγάδες, αρωματική, με πλούσια γεύση και νοστιμιά! Απολαύστε την στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!