Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ροδέλες κρεμμυδιού με κουρκούτι

Τα γνωστά μας Onion Rings με σπιτική συνταγή και γεύση.


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

3 μεγάλα κρεμμύδια

1 κούπα αλεύρι

½ κούπα μπίρα

1 αβγό

σόδα, όσο χρειάζεται

αλάτι & πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες με πάχος 1 εκ.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την μπίρα και το αβγό.

Το κουρκούτι πρέπει να είναι πηχτό.

Αραιώνουμε με λίγη σόδα, εάν χρειαστεί.

Βουτάμε τις ροδέλες στο κουρκούτι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή στη φριτέζα και τηγανίζουμε τις ροδέλες για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να αποκτήσουν τραγανή υφή.

Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Από: Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»