ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτό το μπαχαρικό... τα βρίσκει και με τη μαγειρική και με τη ζαχαροπλαστική!
Και στην κορφή κανέλα!
Όσο η θερμοκρασία πέφτει, αρχίζουμε να λιγουρευόμαστε πιάτα πλούσια σε καρυκεύματα και σάλτσες... Σήμερα λοιπόν θα δούμε πού χρησιμοποιείται η κανέλα, ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά που κυκλοφορεί και σε σκόνη και σε ξυλάκια και η οποία μπορεί άνετα να συνυπάρξει με γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Ας δούμε λοιπόν πού ταιριάζει:
-Σε κοκκινιστά φαγητά καθώς και σε όσα έχουν ως βάση το κρεμμύδι π.χ. στιφάδο.
-Σε όλες τις συνταγές με κιμά, όπως στα μακαρόνια και στα μπιφτέκια.
-Σε κρεατικά με σάλτσες που έχουν ως βάση κάποιο γλυκό φρούτο όπως τα ξερά δαμάσκηνα.
-Στα σιροπιαστικά γλυκά, σε γλυκές πίτες όπως μπουγάτσα και κολοκυθόπιτα, στο χαλβά, σε κέικ και κουλουράκια.
-Στα ροφήματα: Όχι μόνο στον καπουτσίνο αλλά και σε ζεστές σοκολάτες, καθώς και σε μείγματα βοτάνων για ζεστά αφεψήματα. Να και ένα tip: Βάλε λίγη κανέλα μαζί με τον καφέ στο φίλτρο της καφετιέρας και απόλαυσε έξτρα άρωμα!