Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αυτό το μπαχαρικό... τα βρίσκει και με τη μαγειρική και με τη ζαχαροπλαστική!

Και στην κορφή κανέλα!


Γεωργία Κοντού

Όσο η θερμοκρασία πέφτει, αρχίζουμε να λιγουρευόμαστε πιάτα πλούσια σε καρυκεύματα και σάλτσες... Σήμερα λοιπόν θα δούμε πού χρησιμοποιείται η κανέλα, ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά που κυκλοφορεί και σε σκόνη και σε ξυλάκια και η οποία μπορεί άνετα να συνυπάρξει με γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Ας δούμε λοιπόν πού ταιριάζει:

-Σε κοκκινιστά φαγητά καθώς και σε όσα έχουν ως βάση το κρεμμύδι π.χ. στιφάδο.

-Σε όλες τις συνταγές με κιμά, όπως στα μακαρόνια και στα μπιφτέκια.

-Σε κρεατικά με σάλτσες που έχουν ως βάση κάποιο γλυκό φρούτο όπως τα ξερά δαμάσκηνα.

-Στα σιροπιαστικά γλυκά, σε γλυκές πίτες όπως μπουγάτσα και κολοκυθόπιτα, στο χαλβά, σε κέικ και κουλουράκια.

-Στα ροφήματα: Όχι μόνο στον καπουτσίνο αλλά και σε ζεστές σοκολάτες, καθώς και σε μείγματα βοτάνων για ζεστά αφεψήματα. Να και ένα tip: Βάλε λίγη κανέλα μαζί με τον καφέ στο φίλτρο της καφετιέρας και απόλαυσε έξτρα άρωμα!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Μετά τις καραντίνες άλλωστε έχεις γίνει εξπέρ στο να φτιάχνεις ψωμί!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick’s day

Αν αγαπάς την Ιρλανδία, αυτά τα δύο κοκτέιλ θα σε ταξιδέψουν νοερά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;