Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αυτό το μπαχαρικό... τα βρίσκει και με τη μαγειρική και με τη ζαχαροπλαστική!

Και στην κορφή κανέλα!


Γεωργία Κοντού

Όσο η θερμοκρασία πέφτει, αρχίζουμε να λιγουρευόμαστε πιάτα πλούσια σε καρυκεύματα και σάλτσες... Σήμερα λοιπόν θα δούμε πού χρησιμοποιείται η κανέλα, ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά που κυκλοφορεί και σε σκόνη και σε ξυλάκια και η οποία μπορεί άνετα να συνυπάρξει με γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Ας δούμε λοιπόν πού ταιριάζει:

-Σε κοκκινιστά φαγητά καθώς και σε όσα έχουν ως βάση το κρεμμύδι π.χ. στιφάδο.

-Σε όλες τις συνταγές με κιμά, όπως στα μακαρόνια και στα μπιφτέκια.

-Σε κρεατικά με σάλτσες που έχουν ως βάση κάποιο γλυκό φρούτο όπως τα ξερά δαμάσκηνα.

-Στα σιροπιαστικά γλυκά, σε γλυκές πίτες όπως μπουγάτσα και κολοκυθόπιτα, στο χαλβά, σε κέικ και κουλουράκια.

-Στα ροφήματα: Όχι μόνο στον καπουτσίνο αλλά και σε ζεστές σοκολάτες, καθώς και σε μείγματα βοτάνων για ζεστά αφεψήματα. Να και ένα tip: Βάλε λίγη κανέλα μαζί με τον καφέ στο φίλτρο της καφετιέρας και απόλαυσε έξτρα άρωμα!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ