ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Φτιάξε λουκουμάδες με κρεμμύδι!
Ένα οικονομικό και πρωτότυπο ορεκτικό!
Υλικά για 10 μερίδες
120 γρ. αλεύρι από ρεβίθια
40 γρ. αλεύρι από ρύζι
40 γρ. σουσάμι
1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο κομμένο τετραγωνάκια
5 μικρά κολοκυθάκια με το λουλούδι τους κομμένα σε ροδέλες
Λίγο μπούκοβο ή πεπεροντσίνο
Αλάτι
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
200 γρ. νερό ανθρακούχο ή σόδα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με το σουσάμι, το μπέκιν, το μπούκοβο και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κουρκούτι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Το χωρίζουμε στη μέση και στο ένα προσθέτουμε το κρεμμύδι και στο άλλο τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε όχι σε πολύ καυτό λάδι ώστε να μην καούν τα λαχανικά. Τηγανίζουμε βάζοντας με ένα κουτάλι από τα 2 διαφορετικά μείγματα κάθε φορά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.
Πηγή: Botrini.gr
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ