ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο με πιπεριές και γάλα καρύδας
Για εσένα που τολμάς να δοκιμάζεις πιο ιδιαίτερες γεύσεις.
Υλικά για 4 μερίδες
800 γρ, φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη τετραγωνάκια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη τετραγωνάκια
1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη
200 γρ. γάλα καρύδας
40 γρ. κορν φλάουρ
4 κ.γ. κάρυ
½ κ.γ. τζίντζερ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά ώστε να μείνουν τραγανές. Αλευρώνουμε με το κορν φλάουρ τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις πιπεριές. Προσθέτουμε το τζίντζερ, σοτάρουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το κοτόπουλο ροδοκοκκινίσει προσθέτουμε το κάρυ και σβήνουμε όλο το φαγητό με το γάλα καρύδας. Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 15-20 λεπτά. Αν δούμε ότι στεγνώνει πολύ προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ρύζι.
Πηγή: Βotrini.gr
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου