Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο Παράδεισος του Πόρου

Ανακαλύπτωντας ένα γευστικό διαμάντι στην περιοχή Φούσα.



Ταξιδεύοντας βορείως του Πόρου προς στον Ναό του Ποσειδώνα, στην περιοχή Φούσα, και διασχίζοντας μια δασώδη περιοχή, κατάφυτη με πεύκα, στο αριστερό σου χέρι ξαφνικά συναντάς μια ημικυκλική ταμπέλα Restaurant Paradisos, πάνω από την είσοδο ενός χωματόδρομου. Ο τίτλος είναι ελκυστικός, τον ακολουθείς και σε 100 μέτρα φτάνεις σε μια όαση. Στην Ταβέρνα Παράδεισος. Ένας Παράδεισος όνομα και πράγμα!

Ζωσμένη από περιβολάκια όπου καλλιεργούνται τα ζαρζαβατικά της οικογένειας, βρίσκεται μια αυλή που το μεγαλύτερο μέρος της είναι σκεπασμένο από μια ελαφριά αλλά μεγάλης έκτασης πέργολα ανάμεσα σε δεντράκια, όπως, λεμονιές, ροδιές, πορτοκαλιές. Κληματαριές και αμπέλωπες ξαπλώνουν νωχελικά πάνω στα συρματόσχοινα, που την μεν άνοιξη σου αφήνουν το φως, το καλοκαίρι όμως όταν φουντώσουν, δημιουργούν την απαραίτητη σκιά για να κρυφτείς από τις καυτές ακτίνες του ηλίου.

Χώνεσαι μέσα σ’ αυτήν την κρυψώνα και αμέσως μετά αντιλαμβάνεσαι την δεύτερη έκπληξη. Ανοίγει ο ορίζοντάς σου και μπροστά σου έχεις την άπλετη προς τον κόλπο του Σαρωνικού θέα, από τα Μέθανα, την Αίγινα ως τον Υμηττό. Η όλη ατμόσφαιρα θυμίζει Ελλάδα του 70, ύφος ανεπιτήδευτο, ατμόσφαιρα καθαρά αγροτική.

Στην μέση της αυλής η ταβέρνα Παράδεισος!

Η τρίτη έκπληξη προέρχεται απ’ τους ταβερνιάρηδες, άνθρωποι απλοί, που σου προτείνουν τα φαγάκια τους. Λίγα πράγματα, αλλά όλα ένα κι ένα και φυσικά της περιοχής και των κήπων τους.

Η μητέρα είναι μια εξαιρετική μαγείρισσα, ο πατέρας στην ψησταριά και η κόρη τους σερβίρει.

Καλομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, αγριοκούνελο, κόκορας κρασάτος με χοντρά μακαρόνια (ένα ποίημα), νόστιμοι, παραδοσιακοί μεζέδες, ντόπια αρνιά και χοιρινά στη σούβλα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, σουβλάκια, προβατίνα στα κάρβουνα.

Ψωμί ζυμωτό της γιαγιάς από τον ξυλόφουρνό τους που βρίσκεται κει δίπλα! Μπορείς να πιεις εμφιαλωμένα ελληνικά κρασιά αλλά εκεί πιστεύω οτι ταιριάζει το ντόπιο βαρελίσιο φουσαΐτικο κρασί.

Η ταβέρνα Παράδεισος, πέντε λεπτά από την πόλη, είναι χειμώνα καλοκαίρι ανοικτή και παραμένει ο πιο αγαπημένος τόπος των ντόπιων και των επισκεπτών του νησιού, για να νιώσουν μέσα στην φύση, μακριά από συνωστισμούς και θορύβους και να φάνε καλομαγειρευμένα φαγητά.

Να ζήσουν δηλαδή κάποιες στιγμές στον παράδεισο!

Πηγή: Greekgastronomyguide.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Μετά τις καραντίνες άλλωστε έχεις γίνει εξπέρ στο να φτιάχνεις ψωμί!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick’s day

Αν αγαπάς την Ιρλανδία, αυτά τα δύο κοκτέιλ θα σε ταξιδέψουν νοερά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;