Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο με μήλα, λεμόνι και σταφίδες

Γλυκιές και ξινές γεύσεις σε μια απολαυστική ενορχήστρωση!


Γεωργία Κοντού

Ένας πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο, που ως λευκό και ουδέτερο κρέας ταιριάζει πολύ με τις οξύτητες του μήλου και των λεμονιών, αλλά και με τη γλύκα που δίνουν οι σταφίδες.

Συστατικά:

4 μπούτια κοτόπουλου

1 κρεμμύδι ξερό

2 μήλα γκόλντεν τριμμένα

100 γρ. σταφίδες

1 φλ. λευκό κρασί

1 φλ. ζωμό κότας

2 κ.σ. μουστάρδα

200 γρ. λεμονάκια τουρσί

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μήλα και τις σταφίδες.

2. Σβήνουμε με το μισό κρασί και προσθέτουμε τον μισό ζωμό κότας.

3. Γεμίζουμε τα μπουτάκια και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

5. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας, την μουστάρδα και τα λεμόνια τουρσί κομμένα στην μέση.

6. Σερβίρουμε τα μπουτάκια σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με ένα απλό ρύζι μπασμάτι με φρέσκο βούτυρο.

Tips

Λεμονάκια μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας, αλλά μπορείτε να βρείτε έτοιμα στα ανατολίτικα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Μετά τις καραντίνες άλλωστε έχεις γίνει εξπέρ στο να φτιάχνεις ψωμί!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick’s day

Αν αγαπάς την Ιρλανδία, αυτά τα δύο κοκτέιλ θα σε ταξιδέψουν νοερά

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια