Εύκολη συνταγή για bonèt - AllYou.gr

Search

Εύκολη συνταγή για bonèt

Ένα κρεμώδες ιταλικό γλυκό που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας

07 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Ιωάννα Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες
4 αυγά
3 κ.σ. ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
100 γρ. amaretti
1 κ.σ. ρούμι
1 κ.σ. κακάο
 
Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το amaretti τριμμένο, το κακάο και το ρούμι. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, φτιάχνουμε καραμέλα (150 γρ. ζάχαρη μέχρι να λιώσει). Ρίχνουμε την καραμέλα στη βάση από τη φόρμα, τη γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί στους 140° για περίπου μια ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κρατάμε στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη και 2 – 3 μπισκότα amaretti ολόκληρα.

Πηγή: Botrini.gr



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!