Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολη συνταγή για bonèt

Ένα κρεμώδες ιταλικό γλυκό που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας



Υλικά για 4 μερίδες
4 αυγά
3 κ.σ. ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
100 γρ. amaretti
1 κ.σ. ρούμι
1 κ.σ. κακάο
 
Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το amaretti τριμμένο, το κακάο και το ρούμι. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, φτιάχνουμε καραμέλα (150 γρ. ζάχαρη μέχρι να λιώσει). Ρίχνουμε την καραμέλα στη βάση από τη φόρμα, τη γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί στους 140° για περίπου μια ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κρατάμε στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη και 2 – 3 μπισκότα amaretti ολόκληρα.

Πηγή: Botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!