Σέρι με βύσσινο

Search

Σέρι με βύσσινο

Με τα πρώτα βύσσινα καλό είναι να φτιάξεις αυτό το υπέροχο ποτό που θα σου κρατάει συντροφιά όλο τον χειμώνα. 

05 Αυγούστου 2015

Υλικά:

1 1/4 κιλό βύσσινα

5 φλιτζάνια ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

4-6 ολόκληρα μοσχοκάρφια

τριμμένο μοσχοκάρυδο (1 καρπός)

1 1/2 λίτρο (περίπου) μπράντι

Οδηγίες:

Βάζετε τα βύσσινα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε ένα βάζο. Το κλείνετε καλά και το τοποθετείτε σε ζεστό και ευήλιο μέρος. Αφήνετε το μείγμα να "ψηθεί" στον ήλιο για 40 ημέρες ανακινώντας το μια φορά ημερησίως. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, προσθέτετε το μπράντι και φυλάτε το βάζο σε δροσερό και ξηρό μέρος για άλλες 2 εβδομάδες. Μεταγγίζετε το υγρό σε ξεχωριστά μπουκάλια και το σερβίρετε όπως εσείς θέλετε.

Πηγή: Gourmed



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!