Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σέρι με βύσσινο

Με τα πρώτα βύσσινα καλό είναι να φτιάξεις αυτό το υπέροχο ποτό που θα σου κρατάει συντροφιά όλο τον χειμώνα. 


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

1 1/4 κιλό βύσσινα

5 φλιτζάνια ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

4-6 ολόκληρα μοσχοκάρφια

τριμμένο μοσχοκάρυδο (1 καρπός)

1 1/2 λίτρο (περίπου) μπράντι

Οδηγίες:

Βάζετε τα βύσσινα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε ένα βάζο. Το κλείνετε καλά και το τοποθετείτε σε ζεστό και ευήλιο μέρος. Αφήνετε το μείγμα να "ψηθεί" στον ήλιο για 40 ημέρες ανακινώντας το μια φορά ημερησίως. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, προσθέτετε το μπράντι και φυλάτε το βάζο σε δροσερό και ξηρό μέρος για άλλες 2 εβδομάδες. Μεταγγίζετε το υγρό σε ξεχωριστά μπουκάλια και το σερβίρετε όπως εσείς θέλετε.

Πηγή: Gourmed

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός