Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

3 tips για να μην πλησιάσει η σαλμονέλα την κουζίνα σου

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να προστατευτείς από το επικίνδυνο αυτό βακτήριο που παραμονεύει στο ωμό κρέας.


Γωγώ Καρκάνη

Υπάρχει λόγος σοβαρός που πρέπει να μαγειρεύουμε πάντα καλά το χοιρινό και το κοτόπουλο και δεν είναι άλλος από τη διαβόητη σαλμονέλα, το βακτήριο που προκαλεί σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις.

Όμως η σαλμονέλα, παρόλο που σκοτώνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, παραμένει και στα σκεύη όπου τοποθετήσαμε ωμό το κρέας. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακολουθήσεις τους κανόνες ασφαλείας που σου δίνει η food blogger Άντζελα Κοντού (ahungrybear.weebly.com) για να βγάλεις διά παντός αυτό τον κίνδυνο από τη ζωή σου:

-Δεν φέρνουμε σε άμεση επαφή το ωμό χοιρινό και κοτόπουλο με άλλα ωμά ή μαγειρεμένα τρόφιμα.

-Απολυμαίνουμε κάθε επιφάνεια (πιάτο, ξύλο κοπής, νεροχύτη, βρύση κ.λπ.) στην οποία ακουμπήσαμε το ωμό κρέας.

-Πλένουμε καλά και σχολαστικά τα χέρια μας προτού κάνουμε οτιδήποτε άλλο.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Μετά τις καραντίνες άλλωστε έχεις γίνει εξπέρ στο να φτιάχνεις ψωμί!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick’s day

Αν αγαπάς την Ιρλανδία, αυτά τα δύο κοκτέιλ θα σε ταξιδέψουν νοερά

Προτεινόμενα

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος