ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
3 tips για να μην πλησιάσει η σαλμονέλα την κουζίνα σου
Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να προστατευτείς από το επικίνδυνο αυτό βακτήριο που παραμονεύει στο ωμό κρέας.
Υπάρχει λόγος σοβαρός που πρέπει να μαγειρεύουμε πάντα καλά το χοιρινό και το κοτόπουλο και δεν είναι άλλος από τη διαβόητη σαλμονέλα, το βακτήριο που προκαλεί σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις.
Όμως η σαλμονέλα, παρόλο που σκοτώνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, παραμένει και στα σκεύη όπου τοποθετήσαμε ωμό το κρέας. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακολουθήσεις τους κανόνες ασφαλείας που σου δίνει η food blogger Άντζελα Κοντού (ahungrybear.weebly.com) για να βγάλεις διά παντός αυτό τον κίνδυνο από τη ζωή σου:
-Δεν φέρνουμε σε άμεση επαφή το ωμό χοιρινό και κοτόπουλο με άλλα ωμά ή μαγειρεμένα τρόφιμα.
-Απολυμαίνουμε κάθε επιφάνεια (πιάτο, ξύλο κοπής, νεροχύτη, βρύση κ.λπ.) στην οποία ακουμπήσαμε το ωμό κρέας.
-Πλένουμε καλά και σχολαστικά τα χέρια μας προτού κάνουμε οτιδήποτε άλλο.