Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καγιανάς με σύγκλινο

Από τα πιο γευστικά μεζεδάκια με βάση την ντομάτα και την ιδιαίτερη γεύση από το σύγκλινο.


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

2/3 της κούπας καλαματιανό ή μανιάτικο λάδι

6 ώριμες ντομάτες τριμμένες

100 γρ παστό Καλαμάτας ή σύγκλινο Μάνης

½ κιλό παστό κομμένο σε λεπτές φετούλες ή κομματάκια και ξεπλυμένο από το αλάτι

8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις σιγοβράζουμε στο λάδι μέχρι να πήξουν, γύρω στα 25 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. 

Προσθέτουμε το παστό κι σιγοβράζουμε, σκεπασμένα για 10-15 λεπτά ακόμα. 

Ρίχνουμε τα αβγά, γυρίζοντας το τηγάνι για να πάνε παντού.

Τα αφήνουμε να πήξουν για 3-4 λεπτά.

Με μια σπάτουλα ή με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξουν τα αβγά τελείως, αλλά να μην είναι πολύ στεγνά.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Από: Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Πέθανε διάσημη TikToker – Ήταν μόλις 29 ετών

Ήταν πρωταγωνίστρια στη σειρά Club Rat

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

CELEBS

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω κι ακόμα το παλεύω»

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε νέα του συνέντευξη