Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ με κολοκύθα, σταφίδες και μάρτζιπαν

Σήμερα θα κάνουμε ένα γλυκό με κολοκύθα. Είναι η εποχή της!


Γεωργία Κοντού

Ένα πεντανόστιμο, ζουμερό και αρωματικό κέικ που θα φτιάξετε τώρα που οι κολοκύθες είναι στα καλύτερά τους. Δεν θα πιστέψει κανένας πως το κέικ σας περιέχει τόση κολοκύθα...

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψάκι Δ: 23εκ.

4 αβγά

300γρ. ζάχαρη

500γρ. κολοκύθα ψημένη

200γρ. ελαιόλαδο

300γρ. αλεύρι

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

2 κουτ. γλυκού κανέλα

Λίγο μοσχοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

100γρ. σταφίδα κορινθιακή

100γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα (προαιρετικά)

150 γρ. μάρτζιπαν

Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε, κόβετε σε μεγάλους κύβους και ζυγίζετε την κολοκύθα. Απλώνετε τα κομμάτια σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί κουζίνας, την πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο να μαλακώσει. Ύστερα τη μεταφέρετε σε μια λεκανίτσα και την πολτοποιείτε με την πρέσα του πουρέ. Αφήνετε να κρυώσει.

Χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη μισολιωμένη κολοκύθα, την υπόλοιπη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα με σπάτουλα. Τέλος ρίχνετε τη σταφίδα και αν θέλετε και καρύδια και αφού ομογενοποιηθούν, μεταφέρετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι.

Κόβετε το μάρτζιπαν σε κυβάκια και το απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του κέικ. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οCκαι ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί σε βάθος.

Ξεφουρνίζετε το κέικ, μετά από λίγο το μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει και μετά σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη, κόβετε μερίδες και σερβίρετε.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό