Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πατάτες στο φούρνο με δεντρολίβανο και σκόρδο

Νόστιμες σαν τις τηγανιτές, αλλά πιο υγιεινές!


Γεωργία Κοντού

Υλικά

1 περίπου κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες πάχους μισού εκατοστού (σαν τηγανιτές)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Τα αφήνεις για μία ώρα και μετά προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. 

Απλώνεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τις πατάτες. Περιχύνεις με το μείγμα ελαιόλαδου και ανακατεύεις για να πάει παντού καλά.

Ψήνεις τις πατάτες στο φούρνο για 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζεις να γίνουν ομοιόμορφα.

Πηγή: Adventures in Cooking

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια