Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πίτα του βοσκού

Σήμερα έχουμε τραπέζι στο σπίτι! Με αυτή τη συνταγή θα κερδίσουμε σίγουρα τις εντυπώσεις.


Γεωργία Κοντού

 Υλικά:

1/2 κιλό κιμά

1/2 κιλό μανιτάρια λευκά

2 -3 καρότα

1 κρεμμύδι

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κουταλιές worcestershire sause

1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

θρούμπι και θυμάρι φρέσκα ,αν έχουμε

για τον πουρέ:

1 κιλό (4-5 περίπου) πατάτες

2 κρόκους αυγών

1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

1/2 κούπα γάλα 

2-3 κουταλιές βούτυρο

λίγο μασίς ή μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Η πίτα του βοσκού δεν απαιτεί φλογέρα, ούτε γκλίτσα! Για να την απολαύσεις διάβασε τη συνταγή από το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε ροδέλες.

Με βρεγμένη πετσέτα καθαρίζουμε, αν χρειάζεται, τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε ένα φαρδύ σκεύος, προσθέτουμε και το κρεμμύδι και τα καρότα και όταν γυαλίσουν και μαραθούν τα σπρώχνουμε στην άκρη και ρίχνουμε τον κιμά. 

Τον σωτάρουμε σπάζοντας τους σβώλους με ένα πηρούνι.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τη worcestershire sauce.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Όταν ο κιμάς μαγειρευτεί, πρέπει να έχει στεγνώσει από τα υγρά του.

Ταυτόχρονα βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια για 20 λεπτά να μαλακώσουν καλά.

Στραγγίζουμε το νερό και όπως είναι καυτές οι πατάτες μας τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ.

Τις αρωματίζουμε με λίγο μασίς.

Προσθέτουμε το βούτυρο στις πατάτες, το γάλα, τους κρόκους και το τυρί και ανακατεύουμε ζωηρά να επιτύχουμε ένα λείο πουρέ.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε το μίγμα του κιμά.

Από πάνω στρώνουμε τον πουρέ.

Με ένα πηρούνι κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια, αν θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Είναι νόστιμο και ζεστό και κρύο.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου