Αυτό το μπαχαρικό το χρησιμοποιούμε και στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και στην ιατρική! - AllYou.gr

Search

Αυτό το μπαχαρικό το χρησιμοποιούμε και στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και στην ιατρική!

Τζίντζερ παντού! 

25 Οκτωβρίου 2014

Το μπαχαρικό αυτό που μας έρχεται από την Ινδία χρησιμοποιείται στο φαγητό ως ρίζα φρέσκια ή αποξηραμένη, που κόβουμε σε κομμάτια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφαιρούμε μετά το μαγείρεμα. Ή σε σκόνη, η οποία ωστόσο καλό είναι να μην αποθηκεύεται για πολύ καιρό, γιατί χάνει γρήγορα το άρωμά της. Σε τι ταιριάζει το τζίντζερ λοιπόν;

-Στη μαγειρική: Σε κινεζικές συνταγές, για παράδειγμα κοτόπουλο ή χοιρινό με λαχανικά στο γουόκ. Σε λεμονάτα πιάτα, όπως κολοκυθάκια αυγολέμονο ή κοτόπουλο στο φούρνο. Σε μαγειρευτά με ξερά φρούτα και χυμούς εσπεριδοειδών. Σε διάφορες σούπες, όπως κολοκυθόσουπα.

-Στη ζαχαροπλαστική: Αν προσθέσεις λίγη σκόνη τζίντζερ σε ζύμη για κέικ, μπισκότα και κουλούρια, το γλυκό σου θα αποκτήσει άρωμα και ελαφρώς πικάντικη γεύση.

-Ως θεραπευτικό αφέψημα: Αν βάλεις ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ στο τσάι σου, θα σε βοηθήσει στη χώνεψη. Ένα ρόφημα με τζίντζερ, λεμόνι και μέλι είναι μια καλή σπιτική θεραπεία για το κρυολόγημα.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά του σεξισμού

Η μειωτική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, «καλύπτει» ψυχικές ανισορροπίες, υποστηρίζουν Αμερικανοί ειδικοί.
ΜΟΔΑ

Aυτές είναι οι καλύτερες μίνι τσάντες της αγοράς

Όσο πιο μικρές, τόσο το καλύτερο!
BEAUTY TIPS

5 tips για τέλειες μπούκλες

Έτσι θα διατηρήσεις τις μπούκλες σου άψογες πρωί-βράδυ!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές που είναι καλύτερο να τρως με τη φλούδα

Ξύσε (την), φάε και κερδίσε, τονίζουν οι διατροφολόγοι.
ΕΓΩ

Γιατί δεν πρέπει να μιλάς στον προϊστάμενό σου για το στρες

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη γκρίζα ζώνη στη σχέση σου με το αφεντικό σου.
FASHION TRENDS

5 χρωματικοί συνδυασμοί για να δοκιμάσεις τώρα

Τα αντίθετα έλκονται να ξέρεις…