Κολοκυθόσουπα με μήλα, φέτα & πάστα ελιάς - AllYou.gr

Search

Κολοκυθόσουπα με μήλα, φέτα & πάστα ελιάς

Κρύο, καιρός για σούπα!

30 Οκτωβρίου 2014

Μια πολύ νόστιμη σούπα να δώσετε στους καλεσμένους σας για να τους ανοίξετε την όρεξη!

Συστατικά:

2 κουταλιά της σούπας λάδι ελιάς

1/2 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1 κοτσάνι σέλερι, καθαρισμένα και κομμένα

1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο

1 κρεμμύδι, κομμένο

1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη

1/2 κουταλιά της σούπας κάρυ

1/2 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο

1/2 κουταλιά της σούπας κύμινο

αλάτι & πιπέρι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή αλλοιώς νερό 

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

φλούδα από 1 μήλο, κομμένη σε ακανόνιστα κομμάτια και τηγανισμένη ή ψημένη ελαφρώς (προαιρετικό)

1/2 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη (προαιρεκτική)

½ φλιτζάνι πάστα ελιάς Καλαμών 

Οδηγίες:

Σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την πατάτα και την κολοκύθα. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε την κολοκύθα μέχρι να λειώσει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά όλα και τα κάνουμε μια γύρα.

Ρίχνουμε τον ζωμό. Βράζουμε την σούπα σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι πολύ μαλακά όλα τα συστατικά της. Τα στραγγίζουμε, κρατώντας τον ζωμό, και τα πολτοποιούμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Τα περνάμε από το στραγγιστήρι και τοποθετούμε την λεία μάζα στην κατσαρόλα με τον ζωμό.

Ξανάζεσταίνουμε την σούπα, ρίχνουμε το λεμόνι, και κατόπιν την κρέμα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει λίγο. Σερβίρουμε με μια κουταλιά πάστα ελιάς σε κάθε μπολ, 1-2 κομματάκια φλούδα από μήλο και 1 κουταλιά φέτα.

Πηγή: Gourmed.gr