Ένα διαφορετικό κέρασμα για τους καλεσμένους σου... ή εσένα - AllYou.gr

Search

Ένα διαφορετικό κέρασμα για τους καλεσμένους σου... ή εσένα

Κροστίνι με γλυκοπατάτα και ταχίνι.

31 Οκτωβρίου 2014

Η δυνατή γεύση που έχουν το ταχίνι και η γλυκοπατάτα δένει τέλεια με την ελαφριά ρικότα. Μπορείς επίσης να πειραματιστείς με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών. Τα τραγανά αυτά ψωμάκια είναι μια πανεύκολη ιδέα για να αξιοποιήσεις ό,τι έχει μείνει στο ψυγείο και να ξαφνιάσεις τους επισκέπτες σου.

Υλικά:

για την επάλειψη

1/2 φλ. γλυκοπατάτα, βρασμένη και πολτοποιημένη

2-3 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. ρεβίθια

1/2 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. σιρόπι σφενδαμμιού

μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

για τα κροστίνι

8 φέτες ψωμί κομμένες στα δύο, ψημένες στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα

1/2 φλ. ρικότα με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

μερικά φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα

χοντρό αλάτι

προαιρετικά: λίγο μπούκοβο, μερικές σταγόνες μέλι ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Χτυπάς όλα τα υλικά της επάλειψης μαζί στο μπλέντερ. Δοκιμάζεις και αλατοπιπερώνεις κατά βούληση.

2. Απλώνεις σε κάθε ψωμάκι λίγο από το μείγμα της επάλειψης και τα υπόλοιπα υλικά των κροστίνι. 

Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το φασκόμηλο με θυμάρι ή δεντρολίβανο. 

Πηγή: Love & Lemons

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!