Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχάρι με ελιές για σήμερα

Συνδυασμός που δικαιώνει.



Υλικά για 4 μερίδες
1,5 κιλό μοσχαρίσιο νουά
220 γρ. κομματάκια λαρδί ή μπέικον κομμένο σε λωρίδες
220 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες
1 φύλλο δάφνη
1 κλωναράκι θυμάρι
2 κ.σ. μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα

Για τη μαρινάτα
120 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1 κλωναράκι σέλερι κομμένο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
150 ml κόκκινο κρασί
6 κόκκους πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
1 φύλλο δάφνης
1 κλαράκι θυμάρι
2 κ.σ. μαϊντανό
Αλάτι

Οδηγίες
Για τη μαρινάτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί, τους κόκκους πιπέρι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το μαϊντανό. Ρίχνουμε αλάτι και σιγοβράζουμε τη μαρινάτα για 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω την κρύα μαρινάτα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 12 ώρες γυρίζοντάς το 1-2 φορές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάτα και το τοποθετούμε σε μία πυρίμαχη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λαρδί ή το μπέικον και τα καρότα μαζί με τα αρωματικά χόρτα και το σκόρδο. Σουρώνουμε τη μαρινάτα στο κρέας, κλείνουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες. Αποσύρουμε το σκεύος από το φούρνο και ρίχνουμε τις ελιές και τις ντομάτες. Σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα, την ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε χοντρές φέτες.

Πηγή: Botrini.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου