ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μη χάσεις σήμερα (6/1) την «Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού» με το Έθνος της Κυριακής
Μια έκδοση που θα σε κάνει... σομελιέ, με τη σφραγίδα της Larousse.
Τώρα έχεις την ευκαιρία να μάθεις τα πάντα για το κρασί από τους κορυφαίους ειδικούς. Στο Έθνος της Κυριακής, που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, Σάββατο 6/1, θα βρεις τον πρώτο τόμο από την τρίτομη «Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού» με τη σφραγίδα της Larousse, μαζί με τη θήκη για ολόκληρη τη συλλογή.
Η οινολογία γεννήθηκε τη δεκαετία του '50 από μία παρόρμηση των χημικών Imile Peynaud και Jean Ribereau-Gayon στην περιοχή του Μπορντώ και των καθηγητών Jaumes και Flandry στο Μονπελιέ, οι οποίοι ήταν παθιασμένοι με το κρασί. Όντας εργαλείο θαυμάσιο για τον αμπελουργό, η οινολογία τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση του κρασιού, να ελέγξουν τα διαφορετικά επίπεδα της επεξεργασίας του και της δημιουργίας του.
Για τους οινόφιλους της τρίτης χιλιετίας, τα νέα είναι χαρμόσυνα: το κρασί είναι το «πλέον υγιεινό ποτό», το οποίο εκθειάζει το Ινστιτούτο Παστέρ, καθώς και «το ποτό που προσφέρει απόλαυση». Όντας ανοιχτόμυαλοι και γεμάτοι περιέργεια, μαθαίνουν να γεύονται, δεν διστάζουν να θέτουν ερωτήματα και τους αρέσει να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με τους φίλους τους.
Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των οινόφιλων, είτε μυείσαι τώρα στην τέχνη του κρασιού είτε είσαι ήδη μυημένη σε κάποιο βαθμό, μη χάσεις την «Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού», έναν οδηγό στη συναρπαστική περιπέτεια ανακάλυψής του. Στον πρώτο από τους τρεις τόμους, θα μάθεις, μεταξύ άλλων, πώς να επιλέγεις, να αναγνωρίζεις και να σερβίρεις το κρασί, αλλά και τους αμπελώνες του κόσμου.
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ