Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μη χάσεις σήμερα (6/1) την «Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού» με το Έθνος της Κυριακής

Μια έκδοση που θα σε κάνει... σομελιέ, με τη σφραγίδα της Larousse.



Τώρα έχεις την ευκαιρία να μάθεις τα πάντα για το κρασί από τους κορυφαίους ειδικούς. Στο Έθνος της Κυριακής, που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, Σάββατο 6/1, θα βρεις τον πρώτο τόμο από την τρίτομη «Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού» με τη σφραγίδα της Larousse, μαζί με τη θήκη για ολόκληρη τη συλλογή.

Η οινολογία γεννήθηκε τη δεκαετία του '50 από μία παρόρμηση των χημικών Imile Peynaud και Jean Ribereau-Gayon στην περιοχή του Μπορντώ και των καθηγητών Jaumes και Flandry στο Μονπελιέ, οι οποίοι ήταν παθιασμένοι με το κρασί. Όντας εργαλείο θαυμάσιο για τον αμπελουργό, η οινολογία τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση του κρασιού, να ελέγξουν τα διαφορετικά επίπεδα της επεξεργασίας του και της δημιουργίας του. 

Για τους οινόφιλους της τρίτης χιλιετίας, τα νέα είναι χαρμόσυνα: το κρασί είναι το «πλέον υγιεινό ποτό», το οποίο εκθειάζει το Ινστιτούτο Παστέρ, καθώς και «το ποτό που προσφέρει απόλαυση». Όντας ανοιχτόμυαλοι και γεμάτοι περιέργεια, μαθαίνουν να γεύονται, δεν διστάζουν να θέτουν ερωτήματα και τους αρέσει να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με τους φίλους τους.

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των οινόφιλων, είτε μυείσαι τώρα στην τέχνη του κρασιού είτε είσαι ήδη μυημένη σε κάποιο βαθμό, μη χάσεις την «Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού», έναν οδηγό στη συναρπαστική περιπέτεια ανακάλυψής του. Στον πρώτο από τους τρεις τόμους, θα μάθεις, μεταξύ άλλων, πώς να επιλέγεις, να αναγνωρίζεις και να σερβίρεις το κρασί, αλλά και τους αμπελώνες του κόσμου. 

kentriki.jpg

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30