Ριζότο με κολοκύθα, πράσα, πιπεριά, & κόλιανδρο - AllYou.gr

Search

Ριζότο με κολοκύθα, πράσα, πιπεριά, & κόλιανδρο

Αγαπάμε το ριζότο. Ειδικά όταν "παντρεύεται" με ένα από τα νοστιμότερα λαχανικά της εποχής: την κολοκύθα!

31 Οκτωβρίου 2014

Νόστιμο και πλούσιο ριζότο με την κολοκύθα να δίνει τον τόνο στην εικόνα και τη γεύση. 

Συστατικά:

2 πράσα, το άσπρο τους και 2,5 εκ. από το πράσινο μέρος, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1-3 κ.γλ. χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

750 γρ. κολοκύθα κόκκινη (ή πολτό από πράσινο μεγάλο κολοκύθι), ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους του 1 εκ.

½ φλ. ξηρό λευκό κρασί

3 φλ.  ζωμό κότας, χωρίς λίπος ή νερό (ή περισσότερο)

1½ φλ.  ρύζι Arborio ή Θράκης ""Μυλέλια""

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλετε

2/3 φλ.  τριμμένο τυρί παρμεζάνα

2/3 φλ.  φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

1. Σε μεγάλο τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε  να ζεσταθεί το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέτουμε το πιπέρι, το σκόρδο και την κολοκύθα. Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί, για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

3. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μερικές φορές.

4. Προσθέτουμε  περίπου ½ φλιτζάνι νερό και χαμηλώνουμε  τη φωτιά. Αφήνουμε την κολοκύθα να σιγοβράσει για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. (Μέχρι αυτό το σημείο το φαγητό μπορεί να έχει ετοιμαστεί αρκετές ώρες νωρίτερα).

5. Είκοσι λεπτά περίπου πριν σερβίρουμε, βάζουμε το ζωμό σε κατσαρόλα να σιγοβράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά.

6. Ζεσταίνουμε  το μείγμα της κολοκύθας και, καθώς αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας μερικές φορές με ξύλινη κουτάλα, ώστε να λαδωθεί όλο.

7. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι περίπου από το ζεστό ζωμό  και αφήνουμε  το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας ανά ½ φλιτζάνι ζωμό καθώς απορροφάται από το ρύζι.

8. Μετά από 15 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε το ρύζι, που πρέπει να είναι al dente.

9. Βάζουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι.

10. Βγάζουμε το ριζότο από τη φωτιά και προσθέτουμε  το τυρί, ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρουμε το ριζότο σε ζεσταμένα πιάτα της σούπας, πασπαλισμένο με το κόλιανδρο.

Tips: Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 2/3 φλιτζανιού ρύζι και 2/3 φλιτζανιού χοντρό πλιγούρι και να τα μαγειρέψετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το πλιγούρι προσθέτει μια ιδιαίτερη υφή στο ριζότο.

Πηγή: Gourmed.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να γιατί πρέπει να λες καθημερινά "ναι" στους ξηρούς καρπούς

Μην αφήνεις εκτός του μενού σου τα φουντούκια, τα καρύδια, τα φιστίκια... Υπάρχουν λόγοι!
DO IT YOURSELF

3 τρόποι να φορέσεις ένα λεοπάρ παλτό

Κάνε statement με τις εμφανίσεις σου φορώντας αυτό το παλτό
BEAUTY TIPS

6 φυσικοί τρόποι να αποκτήσεις πλούσια φρύδια

Τα προϊόντα που θα σου προσφέρουν τα φρύδια που πάντα ήθελες!
ΥΓΕΙΑ

Να γιατί δεν πρέπει να οδηγείς με ανοιχτό παράθυρο

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτή η συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία σου.
ΕΓΩ

5 τρόποι που βάζουν στοπ στο στρες σε χρόνο-αστραπή

Το stress control δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
FASHION NEWS

Γιατί αυτά τα κοσμήματα διαφέρουν απ’ όλα όσα έχεις δει μέχρι τώρα

Η αναβίωση του filigree τεχνικής από την σχεδιάστρια κοσμημάτων Christina Soubli.