Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα; - AllYou.gr

Search

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Μια food blogger σου αποκαλύπτει το μυστικό για να σου βγει πεντανόστιμο στο σαρακοστιανό τραπέζι.

15 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Γωγώ Καρκάνη

Πώς καταφέρνουν σε κάποια καλά εστιατόρια να σερβίρουν τόσο νόστιμο και μαλακό χταπόδι, ενώ όταν προσπαθείς να το μαγειρέψεις εσύ να σου βγαίνει με... λαστιχένια υφή;

«Για να μαλακώσει το χταπόδι καλά στο μαγείρεμα, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουν μαλακώσει προηγουμένως οι ιστοί του», απαντά η Άντζελα Κοντού, food blogger (A Hungry Bear), και προσθέτει: «Αυτό επιτυγχάνεται με δύο τρόπους: Ο ένας είναι το χτύπημα και παραγούλιασμα. Ο ψαράς παραδοσιακά χτυπάει κάτω στα χοντρά βότσαλα της παραλίας το χταπόδι και το τρίβει κυκλικά. Ή, σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, βάζουν τα χταπόδια σε ειδικά "πλυντήρια", όπου το μηχάνημα αναλαμβάνει τη δουλειά.

»Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλουμε το χταπόδι στην κατάψυξη και να το αφήσουμε εκεί για τουλάχιστον 15 μέρες». Αργά για να εφαρμόσουμε αυτό το tip για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά αρκετά νωρίς για να το δοκιμάσουμε σε επόμενες σαρακοστιανές και μη συνταγές.

«Έτσι, στην περίπτωση που έχουμε στα χέρια μας ένα φρέσκο χταπόδι, επειδή δεν γνωρίζουμε αν πέρασε από τη διαδικασία χτυπήματος καλό είναι να το βάλουμε στην κατάψυξη και να το μαγειρέψουμε μετά από ένα διάστημα», συμπληρώνει η Άντζελα Κοντού και προσθέτει: 

«Όταν αγοράσουμε ήδη κατεψυγμένο χταπόδι, μπορούμε να το αποψύξουμε και να το μαγειρέψουμε αμέσως. Σας συμβουλεύω βέβαια -ως γυναίκα ψαροντουφεκά με ειδικότητα στα χταπόδια- να πάρετε φρέσκο χταπόδι. Σε περίπτωση που αγοράσετε κατεψυγμένο, τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι είναι ελληνικό, διότι τα εισαγόμενα είναι πολύ άνοστα σε σχέση με τα χταπόδια των ελληνικών θαλασσών».


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!