Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι η μαγική λέξη στη μαγειρική;

Πες "σουσάμι άνοιξε".


Γεωργία Κοντού

Μπορεί να έχει επικρατήσει στην αγορά το λευκό σουσάμι, το ήξερες όμως ότι στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Μακεδονία η καλλιέργεια μιας ποικιλίας σε καφέ σκούρο χρώμα; Μέχρι σήμερα μπορείς να τη βρεις σε ενημερωμένα μπακάλικα.

Σε όποιο χρώμα πάντως κι αν χρησιμοποιήσεις το σουσάμι στη μαγειρική (ή και τη ζαχαροπλαστική), να ξέρεις ότι εκτός από νόστιμο είναι και καλή πηγή Ω-3 και Ω-6 λιπαρών. Να πού ταιριάζει:

1. Μπορείς να το πασπαλίσεις σε φαγητά με ζύμη, όπως ψωμί, κουλούρια, κουλουράκια και πίτες. Εναλλακτικά, πρόσθεσέ το μέσα στο μείγμα της ζύμης.

2. Ρίξε το σε μαρινάδες για κρέατα και θαλασσινά, σε συνδυασμό με χυμό πορτοκάλι και σάλτσα σόγιας.

3. Πασπάλισε με σουσάμι σαλάτες και βραστά λαχανικά.

4. Όταν φτιάχνεις σάλτσες π.χ. από μέλι και μουστάρδα για να δημιουργήσεις κρούστα σε φτερούγες κοτόπουλο ή πανσέτες, αφού αλείψεις με αυτές το κρέας, πασπάλισέ το με σουσάμι και βάλε το να ψηθεί.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε