ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ώρα για μήλα τηγανητά
Ένα λαχταριστό επιδόρπιο!
Υλικά
2 μήλα καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φέτες
25 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
75 γρ. φαρίνα
100 ml γάλα
15 γρ. βούτυρο λιωμένο
½ κουταλάκι υγρή βανίλια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Πασπαλίζουμε τις φέτες μήλου με την άχνη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την υπόλοιπη άχνη μέσα σε ένα μπολ. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό μαζί με το γάλα αφού τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και παίρνουμε μία μία τις φέτες μήλου, τις βουτάμε στο μείγμα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε μαζί με παγωτό.
Πηγή: Botrini.gr
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν