ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Είναι γλυκο-πικάντικο, είναι λαχταριστό, είναι εξωτικό και συνοδεύει τέλεια ένα πλατό τυριών!
Τι είναι;
Γεωργία Κοντού
Τσάτνεϊ από μάνγκο και τσίλι.
Υλικά:
3 μάνγκο, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 κ.σ. μηλόξιδο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κομμάτι τζίντζερ στο μέγεθος ενός αντίχειρα, καθαρισμένο και τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα
1 τσίλι, ψιλοκομμένο (αφαίρεσε τα σπόρια αν δεν το θέλεις πολύ καυτερό)
χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
1. Ρίχνεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζεις για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Ανακατεύεις ανά διαστήματα για να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο.
2. Αφήνεις το τσάτνεϊ να κρυώσει και το αποθηκεύεις σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς.
Πηγή: Women's Thoughts