Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Έχεις γιορτή στο σπίτι; Φτιάξε αυτό το εντυπωσιακό γλυκάκι!

Μηλοπιτάκια τριανταφυλλάκια.


Γεωργία Κοντού

Υλικά (βγαίνουν 8 κομμάτια):

1 φύλλο σφολιάτας

2-3 κόκκινα μήλα

3-4 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη

μαύρη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

για το σιρόπι:

1/2 ποτήρι ζάχαρη 

1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" σας κερνάει σήμερα υπέροχα μηλοπιτάκια, γευστικότατα και κουκλίστικα σε σχήμα τριαντάφυλλο!

Πλένουμε εξωτερικά τα μήλα και χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ζεματάμε τις φέτες μήλου σε καυτό νερό για 3 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 3 λεπτά για να έχουμε ένα πολύ ελαφρύ σιρόπι.

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε κατά μήκος 8 λωρίδες. Το ραντίζουμε με λίγη μαργαρίνη και με την υπόλοιπη βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα.

Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.

Από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες μήλου σε κάθε λωρίδα ώστε στο επόμενο βήμα που είναι το τύλιγμα η κόκκινη φλούδα να βγαίνει στην επιφάνεια.

Έχουμε τώρα ένα ρολάκι, το οποίο τοποθετούμε στη φόρμα με υποδοχές για μάφινς.

Γεμίζουμε τις υποδοχές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.

Στη συνέχεια τα σιροπιάζουμε με όσο σιρόπι εμείς θέλουμε, μην το παραλείψετε τελείως πάντως, ρίξτε έστω και λίγο. Όταν κρυώσουν, τα βγάζουμε εύκολα από τη φόρμα.

Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ και το τσάι μας!

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή