ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Καρπούζι με φέτα και αβοκάντο
Η συνταγή της γιαγιάς... με ένα twist!
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
4 φλ. καρπούζι, κομμένο σε κυβάκια
1 ώριμο αβοκάντο, σε φέτες ή κύβους
1/2 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή lime
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση:
1. Ρίξε το καρπούζι, το αβοκάντο, το κρεμμύδι και το δυόσμο σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Για να φτιάξεις το ντρέσινγκ, ανάμειξε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Πρόσθεσε το ντρέσινγκ στη σαλάτα. Ανακάτεψε τα υλικά προσεκτικά για να μη λιώσουν.
4. Σκέπασε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30'.
5. Πασπάλισε τη σαλάτα με τη φέτα την ώρα του σερβιρίσματος.
Πηγή: Foolproof Living