Τίποτα δεν ξεπερνά τη νοστιμιά του "μαμαδίστικου" φαγητού. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε αυτό! - AllYou.gr

Search

Τίποτα δεν ξεπερνά τη νοστιμιά του "μαμαδίστικου" φαγητού. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε αυτό!

Χοιρινό πρασοσέλινο.

15 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα σας έφτιαξα το αγαπημένο φαγητό του Αρτέμη, αλλά και πολλών ακόμα είμαι σίγουρη! Στη Λέσβο και σε άλλα μέρη το μαγειρεύουν τα Χριστούγεννα. Υπάρχει όμως λόγος να περιμένουμε ως τότε; Η συνταγή στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!

Υλικά:

1,5 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι

1,5 κιλό σέλινο

3-4 πράσα

άνηθο

αλατοπίπερο

1 κρεμμύδι

Εκτέλεση:

Χοντροκόβουμε και πλένουμε καλά το σέλινο.

Ζεματάμε για λίγα λεπτά το σέλινο σε νερό που βράζει. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Για να καθαρίσουμε τα πράσα, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και χαράζουμε ως τη μέση. Κατόπιν το βάζουμε κάτω από τη βρύση για να πλυθεί ώστε να σιγουρευτούμε ότι καθάρισε καλά από τα χώματα.

Κόβουμε τα πράσα σε χοντρά κομμάτια.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας μας.

Το σωτάρουμε με λίγο λάδι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.

Προσθέτουμε στο σωτάρισμα το κρεμμύδι και τα πράσα. Προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και λίγο άνηθο, καθώς και αλατοπίπερο. Βράζουμε ώσπου το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο.

Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το σέλινο, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τρυφερό είναι το σέλινο. Προσέχουμε πάντως να μη λιώσει! Όταν κρίνουμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και αμέσως ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής: Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και στύβουμε τα λεμόνια. Χτυπάμε με το μίξερ ή με το σύρμα των αυγών τα ασπράδια, όταν φουσκώσουν, προσθέτουμε τους κρόκους, τους δουλεύουμε κι αυτούς λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.

Παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και κουταλιά κουταλιά το προσθέτουμε, ανακατεύοντας πάντα, στο μείγμα των αυγών. Ο σκοπός είναι να ζεσταθεί σταδιακά το μίγμα των αυγών και όχι απότομα γιατί τότε θα "κόψει", όπως λέμε, θα ψηθεί δηλαδή το αυγό.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά για να πάει παντού.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μπόλικο φρέσκο ψωμάκι!

Πηγή: 

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ Υλικά: 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι 1,5 κιλό σέλινο 3-4 πράσα άνηθο αλατοπίπερο 1 κρεμμύδι 2 αυγά και 2 λεμόνια για το αυγολέμονο

Posted by
Aggeliki Kontou on Sonntag, 9. November 2014
" target="_blank">Νηστικό αρκούδι δε χορεύει



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!