ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Mini cheesecake
Και ένα και δύο.. και 222, θα φάω.
Υλικά
(για 12 μερίδες)
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
30 γρ. βούτυρο
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
100 γρ. ζάχαρη
Ζεστ από 1 λεμόνι
Λίγη βανίλια
2 αυγά
1 κ.γ. αλεύρι
40 γρ. γιαούρτι πλήρες
Μαρμελάδα από φράουλα ή φραγκοστάφυλο
12 χαρτάκια για μάφιν
Οδηγίες
Για τη βάση
Κομματιάζουμε τα μπισκότα, τα περνάμε στο μίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα στα 12 χαρτάκια, το πλακώνουμε πολύ καλά και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς. Προσέχουμε να μη μαυρίσουν οι άκρες από τα χαρτάκια. Βγάζουμε από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
Φτιάχνουμε τη γέμιση
Σε ένα μπολ δουλεύουμε πολύ καλά το Φιλαδέλφεια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστ λεμονιού και τη βανίλια. Σιγά σιγά βάζουμε τα 2 αυγά που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ λίγο. Μοιράζουμε τη γέμιση στα φορμάκια. Από πάνω βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη μαρμελάδα. Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
Πηγή: Βotrini.gr