Μόλις άρχισε μια Εβδομάδα Γεύσης στο TV5MONDE - AllYou.gr

Search

Μόλις άρχισε μια Εβδομάδα Γεύσης στο TV5MONDE

Grands crus, μαύρη τρούφα και σιρόπι από σφένδαμο: Ανακάλυψε παραδοσιακά προϊόντα, από την παραγωγή τους έως το πιάτο σου, σε μια σειρά τηλεοπτικών εκπομπών.

09 Οκτωβρίου 2018
Συντάκτης : Γωγώ Καρκάνη

Μία Εβδομάδα Γεύσης με αγροτικό άρωμα και υπεροχή, προς μεγαλύτερη απόλαυση του ουρανίσκου σου, μόλις ξεκίνησε στο TV5MONDE.

Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες μπορείς να παρακολουθήσεις:

Τρίτη 9 Οκτωβρίου, 20:00
Η ΓΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (με υπότιτλους).
Ένα δυναμικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή σακχαρώδη καλλιέργεια του Κεμπέκ. Με το ανοιξιάτικο φως, δύο ποιητές του Κεμπέκ συλλέγουν τον σακχαρώδη χυμό του σφένδαμου. Ταξίδι στην εποχή των σακχάρων, με ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει το Κεμπέκ μέσω μιας εμβληματικής τελετουργίας του.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, 13:30
ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ (με υπότιτλους).
Ανακάλυψε τους γαλλικούς αμπελώνες με τα πιο γνωστά grands crus κρασιά και γνώρισε παθιασμένους αμπελουργούς: Κτήμα Zind-Humbretch στην Αλσατία, Κτήμα του Compte Liger-Belair στη Βουργουνδία και Château Pontet-Canet στο Μπορντελαί.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου, 20:35
ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ (με υπότιτλους).
Οι λάτρεις της την αποκαλούν «το μαύρο διαμάντι». Διατηρώντας πάντα τον αγροτικό της χαρακτήρα, η τρούφα έχει κάνει εντυπωσιακή είσοδο στον κόσμο της πολυτέλειας και της υψηλής γαστρονομίας. Γνωριμία με ειδικούς, παθιασμένους με τα μυστικά αυτού του μύκητα με τα μαγευτικά αρώματα.

Επίσης, παρακολούθησε όλο το χρόνο τις παρακάτω εκπομπές μαγειρικής:

ÉPICERIE FINE, TERROIRS GOURMANDS
Κάθε Σάββατο στις 14:00.
Ο βραβευμένος με αστέρι σεφ Guy Martin παρουσιάζει τα εμβληματικά προϊόντα της γαλλικής γης και σκιαγραφεί το πορτραίτο εκείνων που τα επεξεργάζονται, προσφέροντας επιπλέον μια συνταγή κάποιου σεφ στο τέλος της εκπομπής.

L’ÉPICERIE
Κάθε Πέμπτη στις 11:30 (Με υπότιτλους).
Η καταλληλότερη εκπομπή για όσους ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του πιάτου τους. Στο πρόγραμμα: ρεπορτάζ, έρευνα, γευσιγνωσία, δοκιμαστικοί πάγκοι, συμβουλές και απλά αλλά αποτελεσματικά tips. 

AL DENTE 
Κάθε Παρασκευή στις 11:30 (Με υπότιτλους ).
Ένα συμπύκνωμα από μαγειρικές λιχουδιές, καλή διάθεση και γαστρονομική κουλτούρα σου μαθαίνει πώς να ετοιμάζεις όλα τα πιάτα ενός μενού.

LES P’TITS PLATS DE BABETTE  
Κάθε Δευτέρα στις 11:30 (Με υπότιτλους).
Η Babette, βασίλισσα της κρεολικής κουζίνας, είναι ειδική όλων των περιοχών όπως η Νορμανδία, η Ωβέρνη ή ακόμη το νότιο Βιετνάμ! Από τη λαϊκή μέχρι το φούρνο, απόλαυσε ενημερωτικά όσο και λαίμαργα επεισόδια.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο europe.tv5monde.com


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!