Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Θρεπτικό, με λίγες θερμίδες και πεντανόστιμο!


Γεωργία Κοντού

Πεντανόστιμο το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι! Ένα φαγητό υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου που μπορείτε να προσφέρετε στην οικογένειά σας τώρα που το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" σας μαθαίνει πώς να το μαγειρέψετε!

Υλικά ( για 5-6 άτομα):

1 χταπόδι 800-1000 γραμ. περίπου 

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι των 500 γραμ.

1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα

1 κρεμμύδι

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

3 δαφνόφυλλα

5-6 κόκκους μπαχάρι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το χταπόδι από τα εντόσθια ακι το δόντι του. Το πλένουμε σχολαστικά κάτω από τη βρύση. Το βάζουμε σε κατσαρόλα μόνο του, χωρίς νερό και σε μέτρια φωτιά για να βγάλει τα δικά του υγρά και να βράσει με αυτά.

Όταν μαλακώσει αρκετά το χταπόδι και σωθεί το νερό του, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα.

Σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τα κομμάτια του χταποδιού και τη ντομάτα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο πιπέρι. Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό, τουλάχιστον 2-3 ποτήρια. 

Αφήνουμε να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε το μακαρονάκι και ανακατεύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε το φαγητό ώσπου να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Σερβίρεται ζεστό αλλά και κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο, μαζί με μια σαλάτα εποχής.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα