Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρεμώδης και λίγο εξωτική, ένα ζεστό καταφύγιο τα βράδια που πέφτει η θερμοκρασία!

Σούπα με ντομάτα, ρεβίθια και γάλα καρύδας.


Γεωργία Κοντού

Αυτή η σούπα είναι πολύ νόστιμη και την επόμενη ημέρα, οπότε μπορείς να τη φτιάξεις σήμερα και να πάρεις αύριο όση περισσέψει στο γραφείο.

Υλικά:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κονσέρβα ντοματάκια

μία πρέζα ζάχαρη

2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1 φλ. ρεβύθια, βρασμένα και στραγγισμένα

1 φλ. γάλα καρύδας

1 1/2 φλ. νερό

1/4 φλ. παρμεζάνα (προαιρετικά)

λίγο μπούκοβο και ελάχιστο ελαιόλαδο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο και σοτάρεις μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ρίχνεις την πάπρικα και αφήνεις μερικά δευτερόλεπτα ακόμη, μέχρι να βγάλει άρωμα. Προσθέτεις λίγο ξίδι μπαλσάμικο και ανακατεύεις. Ρίχνεις τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Ανακατεύεις, προσθέτεις τα ρεβύθια, το γάλα καρύδας και το νερό. Σκεπάζεις και αφήνεις να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά. Ξεσκεπάζεις και αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.

2. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζεις και καρυκεύεις κατά βούληση. Προσθέτεις, αν θέλεις, την παρμεζάνα και, αν η σούπα χρειάζεται αραίωση, λίγο νερό ακόμη.

3. Γαρνίρεις ρίχνοντας από πάνω μερικά ολόκληρα ρεβύθια, λίγο θυμάρι, μπούκοβο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Συνοδεύεται τέλεια με φρυγανισμένο ψωμάκι και λίγο μπαλσάμικο.

Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα καρύδας με κρέμα γάλακτος και το φρέσκο θυμάρι με αποξηραμένο ή με ρίγανη. Αν βάλεις αποξηραμένα μπαχαρικά, πρόσθεσε μικρότερη ποσότητα.

Πηγή: Love and Lemons

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.