Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

5 τρόποι να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ

Γιατί τα οφέλη του, αν υπάρχουν, εξατμίζονται μετά το πρώτο ποτηράκι δίνοντας τη θέση τους σε άπειρους κινδύνους για την υγεία



Αν κάθε φορά που βγαίνεις έξω (ή μένεις μέσα) θέλεις να πιείς όλο το Βόσπορο, ίσως ήρθε η στιγμή να περιορίσεις λίγο αυτή την τάση, ιδιαίτερα αν έχεις περάσει τα πρώτα –άντα. Μπορείς να το πετύχεις χωρίς να καταστρέψεις την κοινωνική ζωή σου, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

1. Βρες ένα ισχυρό κίνητρο. Αν ο κίνδυνος μιας βλάβης στο συκώτι ή την καρδιά σου φαίνεται πολύ μακρινός, έως και εξωπραγματικός, σκέψου ότι μια άμεση συνέπεια του αλκοόλ είναι να αφυδατώνει την επιδερμίδα, προσθέτοντας χρόνια στο πρόσωπό σου ακόμα και μετά από ένα μόνο βράδυ καταχρήσεων.

2. Αναζήτησε συμμάχους. Συζήτησέ το με φίλους σου και αποφασίστε από κοινού να πίνετε λιγότερο όταν βγαίνετε έξω. Διαφορετικά θα είναι δυσκολότερο να αντισταθείς σε μια παρέα π.χ. όπου τα σφηνάκια πάνε κι έρχονται.

3. Πάρε αυτοκίνητο όταν βγεις έξω. Η ιδέα ότι θα επιστρέψεις σπίτι με ταξί σου δίνει αυτομάτως το πράσινο φως να πιείς (λιγάκι) παραπάνω. Όταν ξέρεις, ωστόσο, ότι θα πιάσεις το τιμόνι, έχεις έναν ακόμα σοβαρό λόγο να συγκρατηθείς. Εκτός αν είσαι τόσο επιρρεπής στο αλκοόλ, που φοβάσαι ότι απλά θα καταλήξεις να οδηγείς μεθυσμένος.

4. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Πόσα χρήματα θα εξοικονομούσες παραγγέλνοντας λιγότερα ποτά μέσα σε ένα βράδυ; Ακόμα και αν είναι μόνο δέκα ευρώ, πιες λιγότερο, συγκέντρωσε σε έναν κουμπαρά τα χρήματα που γλιτώνεις από το ποτό και, στο τέλος του μήνα, επιβράβευσε τον εαυτό σου κάνοντάς του ένα μικρό ή μεγαλύτερο δώρο.

5. Χρησιμοποίησε μεζούρα. Αν φτιάχνεις σπιτικά κοκτέιλ, μη γεμίσεις το ποτήρι σου μέχρι το χείλος, αλλά πρόσθεσε δύο ή τρία δάχτυλα ποτό. Πιες τα με μικρές, αργές γουλιές και περίμενε λίγο μέχρι τον ανεφοδιασμό. Έτσι, μέχρι το τέλος της βραδιάς θα έχεις πιει πολύ λιγότερο, χωρίς να αισθάνεσαι ότι είσαι εκτός παρέας.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς