Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Xαλβάς πορτοκαλένιος με κορινθιακή σταφίδα και γέμιση παγωτό

Ανάλαφρος, φρουτένιος κι αρωματικός, αυτός ο χαλβάς προσφέρεται σε ατομικές μερίδες και κρύβει μέσα του μια… παγωμένη μεν καρδιά που θα λιώσει πολύ ευχαρίστως για χάρη σου δε. Το νιώθεις από την πρώτη κιόλας κουταλιά…


Γεωργία Κοντού

Για το χαλβά

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

¾ φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

3 φλιτζάνια νερό

¾ φλιτζανιού κορινθιακή σταφίδα

Για τη γέμιση

400γρ. παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 

2. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχτούν τα υλικά. Προσθέτετε το νερό, τις σταφίδες και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. 

3. Μοιράζετε το χαλβά σε 8 μπολ και αφαιρείτε από το κέντρο ποσότητα ίση με 2-3 κουταλιές της σούπας. Με την ανάποδη του κουταλιού δημιουργείτε ένα εσωτερικό θόλο και αφήνετε το χαλβά να κρυώσει στα μπολ. Όταν κρυώσει εντελώς γεμίζετε τις κοιλότητες που δημιουργήσατε με παγωτό.

4. Σερβίρετε αμέσως ξεφορμάροντας το χαλβά σε πιάτα. Αν δεν θέλετε να τον σερβίρετε αμέσως, αφήνετε τα μπολ με το χαλβά στην κατάψυξη και τα βγάζετε 5-8 λεπτά πριν σερβίρετε.

Πηγή: Sweetly

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.