Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ανακάλυψε την Ελλάδα!

Η 6η  ΕΞΠΟΤΡΟΦ,  έκθεση που έγινε θεσμός, επιστρέφει δυναμικά για έκτη συνεχόμενη χρονιά



 Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, από σήμερα Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου  ανανεώνει το ραντεβού της τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας! Δηλαδή μ' εμάς!  Στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό με ένα πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων γεμάτο γεύσεις και αρώματα…

Επιμένοντας ελληνικά, προσφέρει την δυνατότητα τόσο σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες με ισχυρή θέση στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά όσο και σε μικρούς παραγωγούς, να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους και να συνάψουν εποικοδομητικές και συμφέρουσες συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή
 
Εκεί θα συναντήσουμε : Περισσότερους από 300 μικρούς παραγωγούς με σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης.
Tα πιστοποιημένα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στη δική τους ξεχωριστή ενότητα «Bio Corner»
Τις αγαπημένες μας ενότητες Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Πίνουμε Ελλάδα με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και περισσότερους από 80 διακεκριμένους chef και bartender να παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
10 Masterclass από επαγγελματίες sommelier και chef σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες: Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά & Μπύρα/Αλίπαστα, Συνοδευτικά, Ελιές  & Αποστάγματα/Μέλι & Βότανα
...κι άλλα, κι αλλα πολλά!


Παράλληλες εκδηλώσεις
Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναμφίβολα ξεχωρίζει η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», που αναφέραμε ήδη, όπου η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019 με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» εισβάλουν οι Δημήτρης Γιγίνης, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Γιάννης Μπαξεβάνης, Χρήστος Βέργαδος, Διονύσης Αλέρτας, Βασίλης Παπαμικίνος, Γκίκας Ξενάκης, Ελένη Ψυχούλη, Χάρης Νικολούζος, Ηλίας Σκουλάς, καθώς και οι καθηγητές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Γιώργος Τσαπάρας, Παναγιώτης Πορίχης, Θάνος Καλογιάννης και Γιάννης Αθανασόπουλος για να μας μυήσουν στα μυστικά της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Μοναδικές γεύσεις, αρώματα, έμπνευση, πειθαρχία και αδιάκοπη προσπάθεια  «πρωταγωνιστούν» στην κουζίνα του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής «Greek Chef 2019», ο οποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Chef Club Κρήτης, προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή και αναδεικνύει τους επόμενους ταλαντούχους σεφ της χώρας. Η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων σεφ στην κριτική επιτροπή σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία του διαγωνισμού και μας χαρίζουν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες υψηλών προδιαγραφών.
 

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά αποδεικνύοντας την έντονη προσήλωσή της στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους. Για πρώτη φορά φέτος, εγκαινιάζεται η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι συμμετέχοντες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από Τυρί & Κρασί, Αλλαντικά & Μπύρα, Αλίπαστα, Ελιές, Συνοδευτικά & Αποστάγματα, Μέλια & Βότανα, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.

Τα δικά της «μεθυστικά» vibes δίνει η ενότητα «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE».  Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η ομάδα του, δημιουργούν cocktails που έχουν σαν βάση τους τα εθνικά μας ποτά και αποκαλύπτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών του τόπου μας, μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.

Φυσικά, την «τιμητική» τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι ημερίδες.  Κορυφαίοι οινογράφοι , κριτικοί οίνου και γεύσης και διατροφολόγοι,  μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου και  της σωστής διατροφής και αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων. Πρωταγωνιστής και φέτος το ΙΕΚ ΑΚΜΗ που συμμετέχει δυναμικά στην Έκθεση, ως χορηγός εκπαίδευσης. Οι άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές του θα πλαισιώσουν το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων γαστρονομίας.
Ραντεβού εκεί!

INFO
6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: 1– 4 Φεβρουαρίου
Με τη σφραγίδα της RM International
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων
Εισιτήρια από 3€ για λάτρεις της γαστρονομίας
 
Ωράριο λειτουργίας έκθεσης :
Παρασκευή, 1/2/2019  : 12:00 -  21:00
Σάββατο,      2/2/2019   : 10:00 – 21:00
Κυριακή,       3/2/2019   :  10:00 – 21:00
Δευτέρα,       4/2/2019   :  10:00 – 17:00

www.expotrof.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»