ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτό το φαγητό ή το αγαπάς ή το μισείς (αλλά όλοι συμφωνούν ότι είναι υγιεινό)!
Συνταγή για σπανακόρυζο.
Σπανακόρυζο: το φαγητό που διχάζει! Ή το λατρεύεις ή το μισείς! Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία μπες στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" να μάθεις και πώς να το φτιάχνεις!
Υλικά (για 3-4 άτομα):
1/2 κιλό σπανάκι
1/2 μάτσο άνηθο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και πλένουμε το σπανάκι.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμύδια.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά. Προσέχουμε μη σωθεί το νεράκι αλλά και να μη γίνει σούπα! Όταν βράσει το ρυζάκι, πρέπει να έχει την υφή του ρυζόγαλου.
Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, είναι το ίδιο νόστιμο και το συνοδεύουμε με γιαούρτι.