ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο Θανάσης Καίσαρης, σεφ του εστιατορίου Mezzaluna στο Κεφαλάρι, μάς δίνει μία γεύση από Ιταλία!
Πέννες με σπαράγγια, μανιτάρια, προσούτο και λάδι τρούφας.
Το ιταλικό εστιατόριο Mezzaluna, που μέχρι πριν από λίγους μήνες βρισκόταν στο Golden Hall, μετακόμισε πρόσφατα στο Κεφαλάρι (Φιλαδελφέως 2, τηλ. 210 6836828) σε ένα χώρο με γήινα χρώματα, άνετους καναπέδες, ροτόντες και τις μεγάλες τζαμαρίες να υποδέχονται στο εσωτερικό του άπλετο φως και τη θέα από την καταπράσινη πλατεία. Ο σεφ του, Θανάσης Καίσαρης, παραχώρησε στο AllYou.gr τη συνταγή του πιάτου Penne agli Asparagi, για να μπορούμε να το φτιάξουμε και σπίτι (αν και δεν θα λέγαμε "όχι" σε μια έξοδο στο όμορφο περιβάλλον του Mezzaluna).
Υλικά:
σπαράγγια
κρασί λευκό
εστραγκόν
κρεμμύδι
μανιτάρια
βούτυρο
προσούτο
λάδι τρούφας
κρέμα
ζωμός κότας
παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, σωτάρουμε σε βούτυρο, κρεμμύδι, φλύδες και κοτσάνια σπαραγγιών και σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ζωμό κότας, κρέμα και εστραγκόν. Βράζουμε για 30 λεπτά. Χτυπάμε σε μπλέντερ και περνάμε από σουρωτήρι.
Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε με βούτυρο σπαράγγια ζεματισμένα και μανιτάρια. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα σπαραγγιών, αλάτι-πιπέρι και τις πένες. Δένουμε εκτός φωτιάς με βούτυρο και παρμεζάνα. Στο τέλος προσθέτουμε λάδι τρούφας και προσούτο.