ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ο ιδανικός τρόπος να απολαύσεις τη γεύση του καλαμποκιού το χειμώνα
Βελουτέ σούπα καλαμποκιού.
Αποτελεί εξαιρετικό πρώτο πιάτο σε ένα δείπνο με φίλους ή και οικογενειακό. Το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" σας προτείνει τη σούπα καλαμποκιού, νόστιμη, πάμφθηνη και αρκετά πρωτότυπη!
Υλικά (4 άτομα):
350 γραμ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 μεγάλη πατάτα
1 κρεμμύδι
1 ζωμό ψυγείου κότας
3 κουταλιές βούτυρο
αλατοπίπερο
2-3 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
Προαιρετικά για το σερβίρισμα:
φέτες ψωμιού
κασέρι σε φέτες
σκόρδο
Εκτέλεση:
Αποψύχουμε το καλαμπόκι.
Κόβουμε την πατάτα και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το ζωμό και νερό όσο να σκεπάζει τα λαχανικά. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ τη σούπα και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι και την πυκνότητα προσθέτοντας νερό, αν χρειάζεται.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Αραδιάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί. Τις λαδώνουμε ελαφρά .
Τρίβουμε με ένα σκόρδο τις φέτες καλά.
Τοποθετούμε το τυρί πάνω στο ψωμί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σούπα καυτή σε βαθύ πιάτο ή μπωλ μαζί με το φρυγανισμένο και τυρένιο ψωμάκι.