Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα θα δοκιμάσουμε αυτή την πρωτότυπη συνταγή με κοτόπουλο

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα φασκόμηλο και φρέσκο τυρί κρέμα.


Γεωργία Κοντού

Νόστιμος συνδυασμός του τυριού και του φασκόμηλου.

Συστατικά:

2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε φέτες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

κούπας λευκό ξηρό κρασί

λίγα φύλλα φασκόμηλο

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

1 πακέτο φρεσκο τυρί κρέμα

1 μπουκέτο μπρόκολο

2 καρότα μεγάλα

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Οδηγίες:

Βράζουμε τα καρότα. Βουτάμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 2 λεπτά το μπρόκολο, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μπουκετάκια.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο ολόκληρο και τα λεπτοκομμένα φιλέτα κοτόπουλο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το φασκόμηλο και σβήνουμε με κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και αποσύρουμε από την εστία.

Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να γίνει πλούσια κρέμα.

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγα κομμάτια κοτόπουλο, μπρόκολο και καρότο σε φέτες.

Περιχύνουμε με την σάλτσα και προαιρετικά γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιρόπι balsamico.

Tips

Για να διατηρήσει το μπρόκολο το έντονο χρώμα του αφού το βουτήξουμε σε αλατισμένο βραστό νερό για 2 λεπτά, το μεταφέρουμε αμέσως σε κρύο νερό και στραγγίσουμε.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»