ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Caesar Salad
Η σωστή Σαλάτα του Καίσαρα, τραγανή, χορταστική και νόστιμη!
Υλικά:
1 γαλλική σαλάτα ή όποιο άλλο μαρούλι μας αρέσει
2 στήθη κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο κομμένα σε κύβους ή φέτες
κρουτόν σπιτικά φτιαγμένα από μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια με λίγο λάδι και αλάτι
παρμεζάνα σε φλούδες
4 βραστά αυγά
Για το dressing:
3-4 αντζούγιες φιλέτο
1/2 ποτηράκι λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
χυμό και ξύσμα 1-2 λεμονιών ανάλογα την προτίμησή μας σε ξινό
πιπέρι
Τα υλικά της σαλάτας τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη μέχρι να σερβίρουμε τη σαλάτα, γιατί τα θέλουμε παγωμένα. Δεν φτιάχνουμε από πριν τη σαλάτα γιατί θα πανιάσουν τα τραγανά υλικά.
Τα υλικά του dressing τα χτυπάμε όλα μαζί κι έπειτα διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μικρό blender. Εγώ χρησιμοποίησα το ραβδομπλέντερ με την κανάτα του που κλείνει κι έτσι μπορώ να το φυλάξω στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε τα υλικά σε μπωλ και τακτοποιούμε τη σαλάτα εκεί όπου θα τη σερβίρουμε.
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν