Caesar Salad

Search

Caesar Salad

Η σωστή Σαλάτα του Καίσαρα, τραγανή, χορταστική και νόστιμη!

16 Αυγούστου 2015

Υλικά:

1 γαλλική σαλάτα ή όποιο άλλο μαρούλι μας αρέσει

2 στήθη κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο κομμένα σε κύβους ή φέτες

κρουτόν σπιτικά φτιαγμένα από μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια με λίγο λάδι και αλάτι

παρμεζάνα σε φλούδες

4 βραστά αυγά

Για το dressing:

3-4 αντζούγιες φιλέτο

1/2 ποτηράκι λάδι 

1 σκελίδα σκόρδο

1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα ντιζόν

χυμό και ξύσμα 1-2 λεμονιών ανάλογα την προτίμησή μας σε ξινό

πιπέρι

Τα υλικά της σαλάτας τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη μέχρι να σερβίρουμε τη σαλάτα, γιατί τα θέλουμε παγωμένα. Δεν φτιάχνουμε από πριν τη σαλάτα γιατί θα πανιάσουν τα τραγανά υλικά.

Τα υλικά του dressing τα χτυπάμε όλα μαζί κι έπειτα διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μικρό blender. Εγώ χρησιμοποίησα το ραβδομπλέντερ με την κανάτα του που κλείνει κι έτσι μπορώ να το φυλάξω στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε τα υλικά σε μπωλ και τακτοποιούμε τη σαλάτα εκεί όπου θα τη σερβίρουμε. 

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!