Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα θα μπούμε στην κουζίνα με εξωτική διάθεση

Σούπα με γαρίδες και λουίζα.


Γεωργία Κοντού

Μια πικάντικη ασιατική συνταγή, ό,τι πρέπει για να φτιάξει η διάθεση και... ο λαιμός το χειμώνα.

Υλικά:

1-2 κοτσάνια λουίζα, σε κομμάτια των 2 εκ.

2-3 φέτες χαυλιτζάνι (σε μαγαζιά μπαχαρικών)

150 γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες και χωρίς το κεφάλι

1/2 φλ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. σάλτσα ψαριού (σε μαγαζιά με ασιατικά είδη)

1-2 φλ. στήθος κοτόπουλο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ. πράσινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

1-2 κ.σ. χυμό λάιμ

2 φύλλα καφίρ λάιμ, κομματιασμένα (σε μαγαζιά με ασιατικά είδη)

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύεις το χυμό λάιμ, τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι και το ένα φύλλο καφίρ.

2. Τα ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

3. Προσθέτεις το κοτόπουλο, τη λουίζα, το χαυλιτζάνι και το δεύτερο φύλλο καφίρ. 

4. Μόλις έρθουν σε βράση, τα αφήνεις να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.

5. Ρίχνεις και τις γαρίδες με τα μανιτάρια.

6. Μαγειρεύεις για ένα λεπτό ακόμη, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και οι γαρίδες να μαγειρευτούν.

7. Προσθέτεις τη σάλτσα ψαριού και απομακρύνεις από τη φωτιά.

8. Σερβίρεις με το χυμό λάιμ και με τα φύλλα κόλιανδρου για γαρνιτούρα.

Πηγή: Awesome Cuisine

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Μετά τις καραντίνες άλλωστε έχεις γίνει εξπέρ στο να φτιάχνεις ψωμί!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick’s day

Αν αγαπάς την Ιρλανδία, αυτά τα δύο κοκτέιλ θα σε ταξιδέψουν νοερά

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων