ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σήμερα θα μπούμε στην κουζίνα με εξωτική διάθεση
Σούπα με γαρίδες και λουίζα.
Μια πικάντικη ασιατική συνταγή, ό,τι πρέπει για να φτιάξει η διάθεση και... ο λαιμός το χειμώνα.
Υλικά:
1-2 κοτσάνια λουίζα, σε κομμάτια των 2 εκ.
2-3 φέτες χαυλιτζάνι (σε μαγαζιά μπαχαρικών)
150 γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες και χωρίς το κεφάλι
1/2 φλ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. σάλτσα ψαριού (σε μαγαζιά με ασιατικά είδη)
1-2 φλ. στήθος κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ. πράσινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
1-2 κ.σ. χυμό λάιμ
2 φύλλα καφίρ λάιμ, κομματιασμένα (σε μαγαζιά με ασιατικά είδη)
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύεις το χυμό λάιμ, τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι και το ένα φύλλο καφίρ.
2. Τα ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέτεις το κοτόπουλο, τη λουίζα, το χαυλιτζάνι και το δεύτερο φύλλο καφίρ.
4. Μόλις έρθουν σε βράση, τα αφήνεις να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.
5. Ρίχνεις και τις γαρίδες με τα μανιτάρια.
6. Μαγειρεύεις για ένα λεπτό ακόμη, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και οι γαρίδες να μαγειρευτούν.
7. Προσθέτεις τη σάλτσα ψαριού και απομακρύνεις από τη φωτιά.
8. Σερβίρεις με το χυμό λάιμ και με τα φύλλα κόλιανδρου για γαρνιτούρα.
Πηγή: Awesome Cuisine