ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μια συνταγή-κλασική αξία από την Ιταλία
Μακαρονάδα ναπολιτάνα.
Δεν χρειάζεται να είσαι Ιταλός για να γευτείς την πιο λαχταριστή μακαρονάδα ναπολιτάνα με μπόλικο τριμμένο τυράκι στην κορφή! Δες στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" την αυθεντική συνταγή!
Υλικά (για 4 άτομα):
1 πακέτο σπαγγέτι νούμερο 10
1 κιλό ώριμες ντομάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό
αλάτι , πιπέρι, ζάχαρη
τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσοχή μην μας καεί!
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μας ντομάτες.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον προσθέτουμε στη σάλτσα, καθώς και αλατοπίπερο και ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας σκεπασμένη για περίπου μισή ώρα να δέσει ελαφρά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίζουμε και σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα μας και πασπαλίζοντας μπόλικο τυράκι!