Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα πιάτο πρωτότυπο και εντυπωσιακό στην εμφάνιση!

Σούπα με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί.


Γεωργία Κοντού

Μία σούπα με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί που πραγματικά είναι η πιο κατάλληλη για να ξεκινήσουμε ένα υπέροχο δείπνο!

Συστατικά:

500 γρ παντζάρια καθαρισμένα και κομμενα 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1/2 φλ.  ελαιόλαδο

2 ½ φλ.ζωμό σπιτικό από κοτόπουλο 

200 γρ. κατσικίσιο τυρί φρέσκο της επιλογής σας (Ερίφι, κατίκι Δομοκού, ή ό,τι σας αρέσει) 

ένα γιαούρτι καστικίσιο

Αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια, και αφήνουμε να γυαλίσουν για 5 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε μέσα και τον ζωμό, και μόλις πάρει βράση, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.  Ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με το τυρί σε ένα μικρό μπολάκι. Περνάμε την σούπα από το multi.  Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και με μια κουταλιά από το μείγμα τυριού.

Tips

Περνάμε την σούπα στο τέλος και από σίτα αν την θέλουμε πιο βελούδινη στην υφή της.

Από Μίνα Κακανιά

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Μετά τις καραντίνες άλλωστε έχεις γίνει εξπέρ στο να φτιάχνεις ψωμί!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick’s day

Αν αγαπάς την Ιρλανδία, αυτά τα δύο κοκτέιλ θα σε ταξιδέψουν νοερά

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων